dimecres, 8 de febrer del 2012

DE L'ARROSSADA AL CAPITAL ERÒTIC

Fa un parell o tres d’anys que organitzem una arrossada familiar. Ens reunim uns cinquanta parents en un entorn rural del qual tots procedim. Aquestes trobades duren tot el dia i ens permeten retrobar-nos  generacionalment. Després de dinar, a l’hora del cafè, venen les xerrades entranyables, els acudits, les confidències,.. A l’última trobada, que  va ser l’estiu passat, un cosí de la meva mare ens va delectar  amb una demostració de la tècnica Nadeau. Els que estàvem al voltant vam esclafir a riure, perquè els exercicis estan basats en la rotació de la pelvis i els moviments pèlvics mai deixen indiferent.  El Pitu (que així es diu l’esmentat cosí) ens va assegurar que feia els tres exercicis cada dia  des de feia anys i que mai més havia tingut mal d’esquena, que no havia de prendre “all bran” i que es sentia molt més flexible...Jo em vaig quedar amb el nom de la tècnica i el dilluns següent ho vaig buscar per internet. Em van semblar uns exercicis molt relaxants i molt agradables de fer. El mestre és un  senyor d’origen egipci que es diu Tarik i que t’encomana ganes de fer-los. No els faig cada dia però procuro fer-los sempre que puc .
Al cap d’uns mesos vaig veure per la televisió un programa sobre gimnàstica facial. Em va semblar que pel poc que costava valia la pena provar-ho. Per internet vaig buscar  els exercicis que em feien més el pes i finalment em vaig quedar amb la Ligia Azevedo. Intento fer els exercicis gairebé cada dia i la veritat és que em penso que funcionen perquè últimament tothom em diu que faig més bona cara.
Avui llegeixo al diari l’opinió d’una sociòloga, Catherine Hakim, que diu que la bellesa s’hereta però que l’atractiu es pot treballar. De fet això ja m’ho va dir el meu nebot Bernat quan tenia cinc anys. Un dia a la platja, en sentir que la meva germana (la seva mare) deia que com que te cara de nen gran no l’havia pogut vestir com un  bebè, ens va deixar  anar : Per favorrr,  tothom té la cara que té quan neix !  Hakim diu que el repartiment de la bellesa i de la intel·ligència és aleatori però que l’atractiu personal depèn abans que res  de tu mateix.   L’atractiu personal ( al qual ella anomena capital  eròtic) depèn de sis factors: el primer la bellesa facial ( hi ha bones cremes i gimnàstica facial); el segon la bellesa corporal  (que es pot treballar amb el mètode Nadeau),  el tercer és el bon gust ( aquest no sé com treballar-lo), el quart la vitalitat, l’energia que dones als altres,  el cinquè consisteix en saber ser interessant tot interessant-se pels altres. El sisè és l’atractiu sexual.
Segons la teoria de Hakim veig que fer els exercicis no em farà cap mal, ans el contrari , augmentarà el meu capital eròtic i si a sobre tinc cura de tots els altres aspectes, això ja promet.  Ah!  i a més cal tenir en compte que tot això no costa ni un euro . Així doncs, perquè no provar-ho?

3 comentaris:

  1. Tot sigui per guanyar capital eròtic!!!!
    Gràcies pels consells de bellesa Neus Francis!!!!

    ResponElimina
  2. A la próxima calçotada ens fas unes classes pràctiques, que aixó m' interessa.

    ResponElimina